שאלות נפוצות
השתלת שיניים מצדיקה אישור מחלה כמו מגוון סיטואציות אחרות, ועל כן כל עוד פונים לרופא משפחה הוא יספק אישור מחלה בהתאם לאופי העבודה והצרכים הרפואיים.
יש לצפות לתקופת החלמה, אם כי היא נחשבת קצרה – נעה בין יומיים לשבועיים. עם זאת, אצל כל מטופל תקופת ההחלמה עשויה להיות שונה.
-
- אוכל ושתייה – לאחר התהליך אין לאכול במשך כשעתיים ואין למהר לחזור לתפריט הרגיל, אלא מוטב להעדיף אוכל רך וקר. בנוסף, ביום שלמחרת אין לשתות שתייה חמה.
- צחצוח שיניים – ביום של הניתוח אין לצחצח שיניים ואין לגעת באזור של ההשתלה (בכדי להגן על התפרים). מתי כן מותר לחזור לצחצח באזור? רק לאחר שהתפרים נמסים, וגם אז צריך להקפיד על תנועות סיבובית ועדינות.
- פעילות ספורטיבית – פעילות ספורטיבית מעלה את לחץ הדם ועל כן עשויה להוביל לנפיחות ולדימום. אי לכך אין לחזור במהירות לשגרה ספורטיבית, אלא עד כשלושה שבועות מוטב להימנע.
- עישון – עישון לאחר השתלה עשוי לפגום באיכות התוצאה.
- לשכוח מרופא השיניים – אומנם לאחר ההשתלה כיף לשכוח שאי פעם היה חוסר בשן, אך עדיין אם הרופא מבקש לבוא לביקורת אין להימנע מכך. כמו כן, יש להקפיד לבוא לשיננית בין פעמיים לארבע פעמים בשנה.
לאחר התהליך בהחלט עשויים לחוש כאבים, אם כי ניתן להפיג אותם באמצעות משככי כאבים.
באופן כללי תהליך השתלת שיניים זוכה לאחוזי הצלחה מאוד גבוהים – מדובר ב- 95% הצלחה! עם זאת, לאחר כל 10 שנים השרידות פוחתת במעט, אך עדיין עומדת על 80% הצלחה. כמו כן, ייתכן שבמהלך השנים יתעורר הצורך לחזק בורגי שיקום או לבצע טיפולים משקמים, כך שערנות בהחלט תומכת באיכות התוצאה.